Máte ich hotové za pár sekúnd a s každou vytvoríte úplne iný burger.
Burgre už dávno nie sú len záležitosťou rýchleho občerstvenia. Obyčajná veta „poďme na burger” sa dnes môže zmeniť na výnimočný gastro zážitok. Tento pôžitok si však nemusíte nechávať len na návštevu reštaurácie – s našimi tipmi si ho hravo vyčarujete aj doma.
Hyza prináša v spolupráci so šéfkuchárom Martinom Korbeličom novinku, ktorá nerobí kompromisy medzi kvalitou a rýchlosťou prípravy – tepelne upravený hamburger – poriadnu mäsovú bombu ktorú stačí zohriať v rúre alebo jemne opiecť na panvici či ideálne na grile, ktorý jej dodá ďalší chuťový rozmer.
Má vysoký obsah bielkovín a čisté zloženie bez zbytočných pridaných látok, konzervantov či alergénov. Tvorí ju vyvážený pomer čerstvých kuracích stehien a pŕs, bravčová slanina, restovaná cibuľka a starostlivo namiešané koreniny, ktoré burgru dodávajú tú správnu chuť.
Aby ste mali istotu, že kupujete kvalitné mäso a mäsové výrobky, nezabudnite si skontrolovať na obale označenie SK 106 ES. Je to veterinárna identifikačná oválna značka závodu, v ktorej SK symbolizuje slovenského výrobcu, 106 oficiálny číselný kód spoločnosti Hyza a ES znamená Európske spoločenstvo. |

Zabudnite na zdĺhavú výrobu fašírok, s kuracími hamburgermi od Hyzy vám stačí žemľa, zelenina a samozrejme – tá správna omáčka.
Jeden burger môžete vyobracať na stošesť spôsobov
Domáca omáčka dodá burgru ten správny charakter – od jemnej sviežosti až po výrazné BBQ tóny. Stačí pár ingrediencií a váš burger sa premení na malý festival chutí.
Tip Martina Korbeliča: Light tatarská omáčka s cibuľovou marmeládou
Skvelá voľba, ak nechcete, aby dip dominoval, ale len elegantne dopĺňal ostatné ingrediencie. Light tatarka je krémová, svieža a burgeru dodá jemnosť, bez toho aby prekrývala ostatné chute. Inšpirujte sa naším videoreceptom nižšie a skombinujte ho s domácou cibuľovou marmeládou.
Ingrediencie:
250 g kyslá smotana
20 g dijonská horčica
40 g kyslé uhorky
30 g červená cibuľa
soľ, čierne korenie
10 g med
1 strúčik cesnaku
1 žltá čili paprička
Kyslé uhorky nakrájajte na malé kocky alebo nastrúhajte. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Zmiešajte s ostatnými ingredienciami.
Ázijská teriyaki omáčka
Táto sirupová, sladko-slaná omáčka dodá vášmu burgru príjemnú karamelizovanú glazúru. Kombinácia sójovky a zázvoru vynikne najmä s čerstvou zeleninou a chrumkavou slaninou.
Ingrediencie:
100 ml sójovej omáčky
50 ml mirinu (sladkého ryžového vína) – možno nahradiť ryžovým octom s trochou cukru
50 ml vody
2 PL hnedého cukru
1 strúčik cesnaku (pretlačený)
1 ČL nastrúhaného zázvoru
Všetko dajte do hrnca a pomaly varte, kým omáčka nezhustne na sirupovú konzistenciu.
Sweet chilli omáčka
Ak v chutiach vyhľadávate balans medzi sladkosťou a jemnou pikantnosťou, sweet chilli dip je pre vás „to pravé orechové“. Výborne sa hodí ku grilovanej zelenine.
Ingrediencie:
3 červené čili papričky
100 ml ryžového octu
100 g cukru
1 PL kukuričného škrobu rozmiešaného v 2 PL vody
2 strúčiky cesnaku
Všetko okrem škrobu rozmixujte, priveďte do varu, pridajte škrobovú zmes a miešajte, kým omáčka nezhustne.
Tip Martina Korbeliča: BBQ dip s marinovanou cibuľou
Údená paprika a med dodávajú tejto BBQ omáčke hlboký, komplexný charakter s náznakom sladkosti. Táto omáčka sa priam pýta na kombináciu so slaninou, pretože krásne podporí jej údenú chuť. Pozrite si náš videorecept nižšie a spravte si k tomu aj neodolateľnú marinovanú cibuľu, ktorú máte raz-dva.
Ingrediencie:
100 g BBQ omáčka
100 g majonéza
2 cl koňak
3 g sušený cesnak
10 g sušená cibuľa
Čierne korenie
½ čerstvej čili papričky
Pikantná medovo-horčicová omáčka
Jeden z najobľúbenejších dipov, ktorý spraví z vášho burgra sladkastú medovo-horčicocú lahôdku. Nezabudnite, že efekt dosiahnete len dijonskou horčicou – tá klasická nebude fungovať. Ak túžite po jemnej ostrosti, pridajte aj štipku čili.
Ingrediencie:
2 PL dijonskej horčice
1 PL medu
1 PL bieleho vínneho octu
Štipka čili vločiek (voliteľné)
Jednoducho premiešajte všetky ingrediencie.
Krémová cesnakovo-bylinková omáčka
Tento dip je ideálny pre všetkých, ktorí milujú sviežu chuť s jemným cesnakovým nádychom. Skvele sa hodí aj k zemiakovým či batatovým hranolkám.
Ingrediencie:
100 g bieleho jogurtu
50 g majonézy
1 strúčik cesnaku (pretlačený)
Hrsť nasekanej pažítky a petržlenovej vňate
Soľ, čierne korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy
Všetko spolu premiešajte a nechajte aspoň 20 minút odstáť v chladničke, aby sa chute prepojili.
Mexická guacamole omáčka
Tento dip je absolútny must-have, ak chcete do burgeru vniesť kúsok Mexika. Parádne vyvažuje mastnosť burgeru, pridáva príjemnú hladkú textúru a limetka mu dodáva vyváženú kyslosť a sviežosť.
Ingrediencie:
2 zrelé avokáda
1 menšia červená cibuľa
1 paradajka
Šťava z 1 limetky
Soľ, čierne korenie
Hrsť nasekanej koriandrovej vňate (voliteľné)
Avokádo roztlačte vidličkou, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, paradajku, limetkovú šťavu a dochuťte.
Užitočný dip na záver:
Dostali ste pri čítaní našich receptov chuť vybehnúť na záhradu a rozpáliť gril, no chcete sa vyhnúť stresu z toho, ako grilovačka dopadne? Máme pre vás pár jednoduchých tipov, ako si užiť Pohodovú grilovačku.